OZ TAMGA

Sinan Ergül Grubu'nun logosu, sadece bir görsel simgeden öte, derin anlamlar ve ilham verici bir hikaye barındıran, ''OZ TAMGA''dan gücünü alır. Binlerce yıldır Türk kültüründe kullanılan bir semboldür. Ön Türklerde ozlaşarak Tanrı’ya erişmeyi ve öbür dünyada şekil değiştirerek yeniden oluşumu (metamorfoz) düşüncesi ve her türlü kötülükten iyliğe ulaşma inancını ifade eder. Logonun 4 farklı firmayı temsil etmesiyle bu anlam daha da derinleşir. Her firma, Öz'e ulaşma yolculuğunun bir aşamasını temsil eder ve birlikte grup, bütünsel bir resmi tamamlar.

Logo Anlamının Detayları:

Oz Tamgası:

Dört Cihan: Dört adet Ög damgası (dikey ters L harfi) birleştirilerek dönen bir çarkıfelek oluşturur. Bu, dört cihanı (fiziksel, zihinsel, ruhsal ve ilahi) ve her birinde Öz'e (Tanrı'ya) ulaşma çabasını sembolize eder.
Dönüşüm: Döngüsel şekil, sürekli dönüşüm ve gelişim fikrini temsil eder. Bu da Öz'e ulaşma yolculuğunun bitmeyen bir süreç olduğunu ve her adımda yeni bir öğrenme ve büyüme fırsatı sunduğunu gösterir.
Birlik: Dört damganın birleşmesi, insanlığın birliğini ve hepimizin Öz'e bağlı olduğunu simgeler.
Dört Firma:

Her firma, Öz'e ulaşma yolculuğunun bir aşamasını temsil eder ve logodaki yapraklarla sembolize edilir:

Reklam Dükkanı:
Anlam: Farkındalık ve İlham: Fikirleri ve mesajları yayarak, Öz'e ulaşma yolunda insanların farkındalığını artırmak ve ilham verme misyonunu üstlenir.
Görsel Geliştirmeler: Reklam Dükkanı'nın logosuna, ışık, yükseliş ve uyanış gibi Öz'e ulaşma ile ilişkilendirilen görsel öğeler eklenebilir.

 

Ajans YediSekiz:
Anlam: Doğru Bilgi ve Anlayış: Haber ve bilgi akışı sağlayarak, Öz'e ulaşma yolunda doğru bilginin yayılmasını ve yanlış anlamaların giderilmesini sağlayarak gerçek anlayışa katkıda bulunur.
Görsel Geliştirmeler: Ajans YediSekiz'in logosuna, pusula, güneş ışığı veya açık bir kitap gibi Öz'e ulaşmada rehberlik ve aydınlanmayı temsil eden görsel öğeler eklenebilir.

 

Şehir Koleksiyonu:
Anlam: Fayda ve Kolaylık: Ürün ve hizmetler aracılığıyla, Öz'e ulaşma yolunda insanların ihtiyaçlarını karşılayarak ve yaşamlarını kolaylaştırarak mutluluklarını ve refahını artırmayı amaçlar.
Görsel Geliştirmeler: Şehir Koleksiyonu'nun logosuna, kalp, yuva veya destekleyici eller gibi Öz'e ulaşmada sevgi, şefkat ve desteği temsil eden görsel öğeler eklenebilir.

 

Hayat Doğada:
Anlam: Denge ve Uyum: Doğayla bağlantı kurarak, Öz'e ulaşma yolunda insanların iç huzuru ve dengeyi bulmalarına ve doğayla uyumlu bir yaşam tarzı benimsemelerine yardımcı olur.

 

Resim
Resim
alt
alt
X